Two Contemporary Women Working in Cafe

Anna Galama

Advocaat

Anna Galama (1967) studeerde rechten en filosofie aan de University of Amsterdam (1992). Na het behalen van een LLm aan New York University (NYU) en het New York bar exam in 1993 is zij achtereenvolgens als advocaat werkzaam geweest bij Becker Glynn Melamed en Muffly (New York), De Brauw Blackstone Westbroek en Loeff Claeys Verbeke (thans Allen & Overy / Loyens & Loeff) in Amsterdam, met name op het gebied van internationaal procesrecht.

Van 1999 – 2006 werkte zij tevens als beleidsadviseur voor het Ministerie van Economische Zaken, voornamelijk op het terrein Europees Mededinging- en Consumentenbeleid en als jurist Europees recht bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken (2004/2005). Vanaf 1999 is Anna als freelance advocaat blijven werken voor Loyens & Loeff en vervolgens voor AKD, met name in een omvangrijke aansprakelijkheidskwestie.

Vanaf 2016 verricht Anna haar werkzaamheden als advocaat vanuit Galama Legal, waarbij de praktijk gericht is op het aansprakelijkheidsrecht, schadevaststelling in het bijzonder. Daarnaast werkt Anna sinds 2006 als docent voor de Universiteit van Amsterdam op het terrein van het Europees recht en vanaf 2017 ook op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht.