Galama Legal is een (Amsterdams) advocatenkantoor dat adviseert en procedeert op het gebied van aansprakelijkheidsrecht, de vaststelling van vermogensschade in het bijzonder.

Galama Legal is in 2016 opgericht door Anna Galama. Zij is advocaat sinds 1993 en beschikt over gespecialiseerde kennis en ervaring over de diverse mogelijke wijzen van de vaststelling van vermogensschade, inclusief de geregeld gehanteerde Discounted Cashflow (DCF) methode. Het verschil van inzicht en invalshoek tussen juristen enerzijds en economen/valuators die vaak worden ingeschakeld om vermogensschade te berekenen anderzijds, leidt gemakkelijk tot misverstanden. Het vroegtijdig in goede banen leiden van het schadevaststellingsproces is van cruciaal belang voor een succesvol en rechtvaardig resultaat. Daarbij is procederen lang niet altijd het instrument om tot dat succesvol resultaat te komen. Met kennis en overzicht van de mogelijkheden kan een snelle schikking aantrekkelijker zijn.

Galama Legal kenmerkt zich als een zeer specialistisch kantoor dat zich richt op dit specifieke terrein van schadevaststelling. Het kantoor treedt daarbij louter op voor de benadeelde partij die schade heeft geleden, internationaal een “plaintiff lawyer” genoemd.

 

De visie van Galama Legal is dat alleen met deze specialistische benadering de benodigde topkwaliteit kan worden geleverd.

Bij zaken waar vermogensschade dient te worden vastgesteld kan het gaan om bedrijven die schade hebben opgelopen door gederfde winst of geleden verlies. Ook bij inbreuken op het terrein van het Europees mededingingsrecht, zijn er partijen die schade hebben geleden. In al deze zaken kan Galama Legal adviseren over de vaststelling van schade.

Galama Legal wordt ook ingeschakeld door andere advocaten in reeds lopende zaken, als expert op dit terrein.

Tevens heeft Galama Legal toegang tot een breed netwerk van professionals met dezelfde filosofie: mensen met ervaring en autoriteit in hun specifieke kennisgebied en met de drang om duidelijke resultaten te boeken.

“De visie van Galama Legal is dat alleen met deze specialistische benadering de benodigde topkwaliteit kan worden geleverd.”